Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Hasti Masti Maakt Vaders Blij I.V.M. Vaderdag


Hasti Masti is een toneelgroep dat elke donderdag op Trishul Broadcasting Network kanaal 20.1 korte toneelstukken presenteert met een boodschap O.L.V. Shanti Matai. 

Hasti Masti Gives Back:
Op 16 juni 2019 had Hasti Masti haar tweede sociale projekt namelijk pakketten uitdelen aan minder draagkrachtige vaders. De sponsoren waren De nieuwe leeuw, Sunvic Shopping, Sila's rotishop, aannemer Prem Harpal, Rudisa Motor Company, Anamika Snacks & Sweets. De gebroeders Ajay & Vijay Rambali van Napster Pro Studio hebben ook een heel grote bijdrage geleverd aan dit project. Hasti Masti had op fb een oproep gedaan om na te gaan welke vaders een pakket zouden kunnen krijgen. De gemeenschap heeft gereageerd en aan de hand van de informatie van de gemeenschap zijn de pakketten overhandigd.

Hasti Masti team wordt gevormd door:
Shanti Matai, Azera Walidin, Sabrina Lauwrends, Kishen Ramkhelawan, Ashwin Badal, Radj Soekhai, Vishan Jhinkoe, Vijay Rambali & Ajay Rambali.

Hasti Masti heeft intussen meer dan 65 afleveringen uitgebracht dat ook te vinden is op youtube. Daarnaast hebben zij voorstellingen op hoogtijdagen namelijk op Phagwa en Divali. Ook hebben zij voorstellingen op aanvraag zoals op huwelijken en verjaardagen. In april en mei van dit jaar hebben zij opvoeringen gehad in Nederland. Af en toe heeft Hasti Masti ook gratis live optredens in tempels en voor wees kinderen. In 2017 had Hasti Masti met hulp van sponsoren pakketten uitgedeeld aan moeders op moederdag. Shri Radhe Krishna mandir aan de livornoweg had zijn medewerking verleend en zij hadden gezorgd voor voeding en lokatie, waarbij er een toneelstuk was uitgevoerd voor de moeders. 

Hasti Masti wil een ieder die op welke wijze dan ook Hasti Masti tot nu toe heeft ondersteund van harte bedanken. Hasti Masti rekent in de toekomst ook op uw ondersteuning.

Bekijk hieronder de volledige reportage:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen