Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Waidoe: ‘Het was eerst een witte Ford Ranger en daarna een zwarte"

Berichten op social media als zou het overgelopen assembleelid van de Pertjajah Luhur (PL), William Waidoe, een Ford Ranger en duizenden aan USD hebben gekregen om verraad te plegen, berusten niet op waarheid. Waidoe moest er zelf om lachen. ‘Het was eerst een witte Ford Ranger. Daarna een zwarte. Ook zeggen mensen dat ik de auto schuil houd op het adres van mijn schoonmoeder.’ Opmerkelijk is dat Waidoe zijn verontschuldigingen biedt aan andere mediabedrijven, omdat hij pas na de Ramadan met een verklaring uitkomt. Het assembleelid heeft zijn lidmaatschap van de PL nog niet ingeleverd. ‘Ik heb het lidmaatschap van de NDP ook nog niet aanvaard.’

We moeten samen met elkaar leven
Voor de jonge politicus geldt als regel ‘dat we samen met elkaar moeten leven’. Hierbij denkt hij vooral aan de toekomst van ‘de kleintjes’. Van belang is dat zij samen met elkaar moeten leven. Waidoe schroomt er niet voor om aan te halen dat de oppositie juist het tegenovergestelde hiervan promoot namelijk het leven in hokjes slechts voor het behalen van politiek gewin. ‘Ik ga mijn schouder niet daaronder plaatsen.’ De politicus heeft graag dat er een revolutie komt in het denkpatroon van politici waar zij elkaar niet afmaken, maar samen met elkaar een vuist vormen.

Kritiek Doekhie
De felle kritiek die aan zijn adres is geuit door het NDP-lid uit Nickerie, Rachied Doekhie, doet hem totaal niets. De woorden van president Desi Bouterse tijdens de persconferentie afgelopen donderdag (‘ik weet wat ik aan Waidoe heb’) geven hem de kracht en ondersteuning om zijn ‘grote droom’ te verwezenlijken. Zoals Waidoe het verwoordt, hebben alle politici naar hun beste vermogen en beste inzichten hun krachten gegeven aan de welvaart in het land. En hier heeft hij alle respect voor. ‘Als die grote man van de partij dat heeft gezegd, moet ik me dan druk maken om die gast uit Nickerie.’
Waidoe doet uit de doeken dat hij in december 2018 al had laten doorschemeren dat hij ongekende besluiten gaat nemen in 2019. ‘Ik ben met een groot plan bezig en ben erin geslaagd.’ Waidoe zegt openlijk dat de denigrerende en krenkende opmerkingen van zijn partijgenoten aan zijn adres gedurende deze Ramadanperiode hem tot nadenken hebben gezet of ze daadwerkelijk de Ramadan vieren zoals voorgeschreven in ‘het heilig boek’.
DBS

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen