Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

SZF-verzekerden moeten vanaf heden zelf betalen voor hun recepten bij de apotheken

SZF-verzekerden moeten vanaf vandaag, woensdag 15 mei, zelf betalen voor hun geneesmiddelen bij de apotheken.

De gesprekken tussen het Staatsziekenfonds (SZF) en de Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA), zijn maandag 13 mei, vastgelopen. In een schrijven heeft de apothekersvereniging de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, op de hoogte gebracht van haar besluit.
De VvA werd al geruime tijd niet ontvangen door het SZF voor het voeren van gesprekken. Op verzoek van Elias gebeurde dit toch afgelopen maandag. Tot verbazing van de VvA was niet de directeur van het SZF, Rick Kromodihardjo, aanwezig, maar een vertegenwoordiging onder leiding van Humphrey Hasrat.


Hasrat gaf aan, dat het SZF geen geld heeft, niet kan betalen en ook niet weet wanneer het geld zal krijgen van de overheid. Hasrat hield de VvA voor dat zij zelf mag kijken wat zij zal doen, nu bekend is dat het SZF geen geld heeft. De vereniging mag volgens hem zelf haar conclusies trekken.
Hasrat heeft de apothekers naar de president en vicepresident verwezen indien zij op zoek zijn naar geld. Volgens Hasrat is dit geen onbekende weg voor de VvA.
De vereniging betreurt het dat er niets meer is overgebleven van de partnerschapsgedachte vanuit de zijde van het SZF. De VvA stelt dat zij nooit sinds haar bestaan, op zo een onbehoorlijke wijze behandeld is geworden.


In een brief aan de apothekers d.d. 30 april, maar die de vereniging op 6 mei heeft ontvangen, heeft het SZF meegedeeld over de afrekeningsperiode april 2019, niet het volle bedrag te hebben ontvangen. Hierdoor is het SZF niet in staat geweest om de apothekers over de maand maart volledig uit te betalen. De apothekers hebben slecht 50 procent van het bedrag aan verleende diensten ontvangen. De VvA had als eis dat per direct wordt voldaan aan de restantbetalingen. In een brief aan het SZF had de vereniging reeds gewaarschuwd voor de consequenties die zouden volgen bij het niet nakomen van hun eis. “De consequenties voor het niet, dan wel niet tijdig voldoen aan betalingsverplichtingen zullen niet overzien zijn”, stelde de VvA. Hasrat was niet te bereiken voor een reactie.


dagbladdewest

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen