Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Minister HI wilt gokken bij diverse buurtwinkels stopzetten

Het ministerie van Handel en Industrie in Suriname gaat maatregelen nemen tegen de als paddenstoelen uit de grond rijzende verkooppunten van loterijen bij winkels in woonbuurten. 
Hiervoor zullen de vergunningsvoorwaarden voor het uitoefenen van het beroep van winkelier aangepast worden, waardoor het aanbieden van de mogelijkheden om te gokken niet meer toegestaan zijn.
Dat meldde HI minister Stephen Tsang gisteren in De Nationale Assemblee (DNA). Parlementariër André Misiekaba had de regering eerder erop gewezen dat in elke winkel in elke buurt, gegokt kan worden. Dat zal nu samen met Justitie en Politie aangepakt worden.
Vorig jaar was het onderwerp ook in het nieuws toen bekend werd dat steeds meer jongeren in Suriname zich laten zich verleiden om te gokken bij Suribet kantoren in woonwijken. Deze Suribet locaties schieten als paddestoelen uit de grond en hebben een grote aantrekkingskracht op jongeren, ook op jongeren van onder de achttien jaar.
Er werd toen geopperd dat het gokken voor jongeren onder de achttien jaar onmogelijk wordt gemaakt.
Waterkant

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen