Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Klant eist SRD 3000,- voor portie waarin een kakkerlak te vinden was

Een klant, Valentino Sander, die een portie bami heeft gekocht bij een warung (eettent) te Lelydorp in het district Wanica, eist van de warunghouder SRD 3000 na het vinden van een kakkerlak in zijn portie. Sander eist dit bedrag, omdat hij vindt dat hij schade heeft geleden en ook naar de dokter moet voor een grondig onderzoek. “Ik ga het niet bekostigen; zij moeten de kosten dekken,” zegt hij in gesprek met Suriname Herald.
Hij vervolgt: “Ze moeten me ook vergoeden voor de schade die ik heb geleden. Het gaat om mijn gezondheid en daar speel ik niet mee.” Hij zegt dat hij ervoor zal zorgen dat er geen klanten meer binnen zullen stappen en hij zal de warung “vernietigen” als hij niet wordt vergoed.
De politie van Lelydorp werd erbij gehaald en kon de verhitte man niet tot bedaren brengen en verwees naar het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG).
Agnes Djoewan, eigenares van de warung, betreurt hetgeen zich heeft voorgedaan en zegt in gesprek met Suriname Herald dat ze dat geld van de portie terug heeft betaald. Ook is zij bereid SRD 100 te geven, maar geen SRD 3000. Naar haar zeggen is het nu de vastenmaand en ze ziet dit als een beproeving. “Ik heb al aangeboden wat ik kan aanbieden, meer kan ik niet.” Zij geeft verder aan dat zij dit voor het eerst heeft meegemaakt.
Stephen Dompig, adjunct-districtssecretaris van het districtscommissariaat Wanica, zegt aan Suriname Herald dat de klacht doorgespeeld zal worden aan districtscommissaris Audrey Hankers. “Wij kunnen alleen de klacht rapporteren.” Ook hij zegt dat zo een klacht voor het eerst is gerapporteerd. “We krijgen klachten over onhygiënische toestanden, maar niet over ongedierte in het eten.”
srherald - Simone Awanna

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen