Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Visser verdronken in de Suriname rivier.

De 38-jarige visser Steven Lynch alias “Blaka” (38) is op donderdagmiddag 11 april in de Suriname rivier verdronken en wel ter hoogte van Braamspunt.
De politie van Nieuw Amsterdam kreeg omstreeks vijf voor vijf in de middag de melding, dat een visser in de rivier was gevallen en niet meer naar boven water was gekomen. De wetsdienaren speelden in op de melding en deden de locatie aan, alwaar de 37-jarige bootsman Danny M. en twee andere vissers werden aangetroffen.
Danny verklaarde aan de politie dat hij met Steven en twee collega vissers op de rivier voer. Dat Steven daarbij op de rand van de boot zat. Voorts dat op een gegeven moment de rivier onstuimig werd met als gevolg hoge golven. Danny, die nog steeds op de rand van de boot moet hebben gezeten, viel toen in de rivier. Vervolgens verklaarde Danny dat hij de boot keerde om Steven te hulp te schieten maar dat die al in de diepte was verdwenen.
De familie van het slachtoffer werd in kennis gesteld van het ongeval. Een gezamenlijke zoekactie van de politie en de vissers leverde tot in de late avond niet het gewenste resultaat op. De zoekactie gaat door vandaag vrijdag 12 April.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen