Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Staatsolie begonnen met proefboringen voor de kust van Suriname

Dit is het boorplatform West Castor bij Marai, de plek waar het Surinaamse oliebedrijf Staatsolie vanaf vandaag op volle toeren bezig is met proefboringen in zee. 
Het gaat om zogenoemde near-shore boringen waarbij Marai de eerste put is voor de Surinaamse kust. In het diepzeegebied volgt later dit jaar ook een proefboring van het Amerikaanse Apache en volgend jaar volgen daar Kosmos en Tullow Oil.
Staatsolie boort in de nearshore, dichter op de kust. De Marai-boorput ligt ongeveer twintig kilometer uit de kust, voor Saramacca. Het is met een waterdiepte van 19 meter één van de ondiepere putten voor de Surinaamse kust. In totaal zullen van oost naar west negen boorputten worden aangelegd.
De hele operatie zal het bedrijf circa 100 miljoen Amerikaanse dollar kosten. Mochten er commercieel winbare reserves worden gevonden zal het tussen drie en vijf jaren duren voordat de olie naar boven zal worden gehaald.
waterkant

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen