Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Langere openingstijden voor aanvraag e-ID

Burgers kunnen op enkele Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) ook na de reguliere openingstijden hun e-ID aanvragen. Het gaat om de BvB’s Combé, Flora en Kwatta in Paramaribo, La Vigilantia in Para, Meerzorg in Commewijne, Groningen in Saramacca en Nieuw Nickerie, Corantijnpolder en Henar in Nickerie.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en wel het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), is verantwoordelijk voor de uitgifte van de elektronische identiteitskaarten (e-ID). Medio maart dit jaar is de productie van de e-ID opgestart. Een van de doelen voor het invoeren van de e-ID is om de kwaliteit van het identificatiebewijs te verbeteren. Aan de samenleving is drie jaar de tijd geboden om de voormalige pvc-kaarten in te ruilen voor de e-ID. Bij de BvB’s die de aanvragen verwerken, is een enorme toeloop van personen die een e-ID willen aanmaken of inruilen. Om deze groep tegemoet te komen, heeft het ministerie gemeend de openingstijden van de bovengenoemde BvB’s voor vier maanden te verruimen.
De samenleving wordt in de gelegenheid gesteld om van maandag tot en met donderdag tot 17:00 uur en op de vrijdag tot 16:30 de e-ID kaarten aan te vragen en af te halen. De BvB’s Groningen, Nieuw-Nickerie, Corantijnpolder en Henar zijn slechts op de vrijdag langer opengesteld en wel tot 16:30.

dagbladdewest

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen