Langere openingstijden voor aanvraag e-ID

Burgers kunnen op enkele Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) ook na de reguliere openingstijden hun e-ID aanvragen. Het gaat om de BvB’s Combé, Flora en Kwatta in Paramaribo, La Vigilantia in Para, Meerzorg in Commewijne, Groningen in Saramacca en Nieuw Nickerie, Corantijnpolder en Henar in Nickerie.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en wel het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), is verantwoordelijk voor de uitgifte van de elektronische identiteitskaarten (e-ID). Medio maart dit jaar is de productie van de e-ID opgestart. Een van de doelen voor het invoeren van de e-ID is om de kwaliteit van het identificatiebewijs te verbeteren. Aan de samenleving is drie jaar de tijd geboden om de voormalige pvc-kaarten in te ruilen voor de e-ID. Bij de BvB’s die de aanvragen verwerken, is een enorme toeloop van personen die een e-ID willen aanmaken of inruilen. Om deze groep tegemoet te komen, heeft het ministerie gemeend de openingstijden van de bovengenoemde BvB’s voor vier maanden te verruimen.
De samenleving wordt in de gelegenheid gesteld om van maandag tot en met donderdag tot 17:00 uur en op de vrijdag tot 16:30 de e-ID kaarten aan te vragen en af te halen. De BvB’s Groningen, Nieuw-Nickerie, Corantijnpolder en Henar zijn slechts op de vrijdag langer opengesteld en wel tot 16:30.

dagbladdewest

Een reactie posten

0 Reacties