Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Kleinste baby geboren in Japan, mag komend weekend het ziekenhuis verlaten

Kleinste baby ter wereld mag naar huis

Het voormalige kleinste jongetje ter wereld mag komend weekend het ziekenhuis verlaten. De Japanse Ryusuke Sekiya was bij zijn geboorte 22 centimeter lang en 258 gram zwaar. Hij weegt volgens zijn arts inmiddels meer dan 3 kilo. 

Ryusuke kwam in oktober via een keizersnede op de wereld. Zijn moeder was toen ruim 24 weken zwanger. Er werd gekozen voor een keizersnee omdat de moeder last had van een te hoge bloeddruk. Bij de geboorte woog het jongetje iets meer dan een grote appel. ,,Toen hij werd geboren, was hij zo klein. Het leek alsof een aanraking hem zou kunnen breken’’, zei moeder Toshiko tegen verslaggevers.
De baby bracht de eerste zeven maanden van zijn leven op een intensivecare-unit voor neonatalen door. Via buisjes kreeg hij de nodige voedingsstoffen binnen. Met een wattenstaafje werd de melk van zijn moeder in zijn mond gesmeerd.


DBS

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen