Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Gebruik van beeldschermen door kinderen beperkt houden

Gezondheidsorganisatie WHO adviseert kinderen onder de vijf jaar hooguit één uur per dag naar beeldschermen te laten kijken.
Het is voor het eerst dat de organisatie adviseert over het gebruik van schermen door jonge kinderen. De WHO is onderdeel van de Verenigde Naties.
De WHO raadt aan kinderen van onder de twaalf maanden nog helemaal niet naar beeldschermen te laten kijken.
"Door fysieke activiteiten, zit- en slaapgedrag te verbeteren, worden kinderen gezonder en is de uiteindelijke kans op ziektes kleiner", schrijft de VN-instantie in het advies.
Door vaker naar beeldschermen te kijken, zouden kinderen sneller last krijgen van gezondheidsproblemen, waaronder slapeloosheid en overgewicht. Door de tijd achter een scherm te beperken, leren ouders hun kinderen goed slaapgedrag aan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen