Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Bauxietwegen Para onbegaanbaar, Zwaar transport stopgezet.Foto: Commissariaat Para
Zandconcessionarissen die vrachttransporten doen op zandwegen in Para worden opgeroepen om per direct voorlopig te stoppen. Er mag tijdelijk ook geen zwaar verkeer of houttransport over de primaire wegen West-Suriname en Carolina. Het zwaar verkeer beschadigt het wegdek en er ontstaan grote kuilen, vanwege de aanhoudende regen. Omwonenden kunnen nauwelijks of helemaal niet door de blubber met hun voertuigen en raken daardoor geïsoleerd. Dit meldt het commissariaat Para.
Districtscommissaris (dc) Armand Jurel van Para is genoodzaakt, ter voorkoming van onbegaanbare wegen en gedupeerde bewoners, alle hout- en zandtransport te stoppen. Het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, de Civiel Technische Dienst van Para, de politie en de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst zijn bij dit besluit gekend.
Buurtbewoners van de Rijsdijk-, Grankreek-, van Leesten-, Groenhart-, Bijlhout-, Suralco-, Oud Copie-, Melk-, Stowel, Room- en Maripaweg hebben hun zorgen kenbaar gemaakt bij de dc. Trucks rijden continue heen en weer. Kleine voertuigen kunnen door de slechte staat van de weg moeilijk rijden. De schoolbus en de staatsbus komen ook al moeilijk doorheen.
De wegen naar West-Suriname en rijweg naar Carolina blijven voorlopig -afhankelijk van de weersomstandigheden- gesloten voor alle verkeer met een asdruk boven de 5 ton. Hiermee tracht de dc te voorkomen dat de gemeenschap uit de inheemse dorpen: Pikin Saron, Bigi Poika, Cassipora, Redi Doti en Píere Kondre/Kumbasi geïsoleerd raken. Er dreigt verder ook gevaar voor bestuurders van vrachtvoertuigen vanwege de slechte weg.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen