Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Er is geen rekening gehouden met het slachtoffer van 10 jaar

De afgelopen twee weken verschenen in de verschillende dagbladen en via sociale media, berichten dat de 45-jarige zoon van de ex-minister van Regionale ontwikkeling, Grond- en Bos-beheer, Riaaz Kariem, ontuchtige handelingen zou hebben gepleegd met een 10-jarig meisje. De vader van het slachtoffer maakte geen geheim van hetgeen zijn dochter zou zijn overkomen en ging tot in de details in op de zaak die breed uitgemeten werd in de media.

Vooral op sociale media hebben mensen verontrust gereageerd. Zij vinden dat er geen rekening gehouden is met het slachtoffer, dat waarschijnlijk geen onbekende meer is in de buurt waar zij woont. VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien, geeft aan dat hij nooit heeft gestaan aan de kant van mensen die zich schuldig maken aan seksuele handelingen met minderjarigen en altijd gepleit heeft voor zwaardere straffen voor zulke daders, omdat hij van mening is dat voorkomen moet worden dat deze mensen nog meer slachtoffers maken.
Gajadien zegt dat het hem niet duidelijk is wat de reden is geweest, waarom de vader van het slachtoffer uitvoerig via de media verteld heeft over het misbruik zo via de media. Hij geeft aan dat het zou kunnen zijn dat de vader externe tegenslag ontving bij het verloop van de zaak en daarom er-toe is overgegaan de zaak in de openbaarheid te brengen. Verder wil gajadien niet ingaan op deze kwestie, omdat het onderzoek nog gaande is. PL-parlementarier Raymond Sapoen, is van mening dat dit voorval niet goed te praten is. “Niet alleen deze, maar geen enkele vorm van ontucht kunnen we goed praten”, zegt hij. De parlementariër zegt dat deze zaak een grote impact heeft gehad, omdat het gaat om de zoon van een ex-minister. ‘’Hoge bomen vangen veel wind’’ Hij is van mening dat niet alleen het misbruik, maar ook de enorme media aandacht, gevolgen kan hebben voor het slachtoffer. De parlementariër zegt dat elke uitlating gedaan door het slachtoffer in de toekomst tegen haar gebruikt kan worden. ”Je weet niet waar ze morgen terechtkomt, ze zou beschermd moeten worden”, geeft Sapoen aan. Hij hoopt dat in het belang van het onderzoek er nu enige stilte ontstaat rondom de zaak en dat het slachtoffer de nodige begeleiding krijgt.


dagbladdewest

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen