Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Bekende toneelgroep "Hasti Masti" uit Suriname voor optredens naar nederland

Dit weekend is de bekende Surinaams-Hindoestaanse toneelgroep Roshni in Nederland. Op zaterdag 20 april brengen zijn hun sensationale show ‘Hasti Masti’ naar het Open Tropen Festival in het SilverDome Stadium in Zoetermeer. Volgens de organisatie wordt het een 3 uur durende show vol met Surinaamse humor.
Toneelgroep Roshni ook wel bekend als toneelgroep Hasti Masti, is een van de bekendste ‘Natak’ groepen in Suriname. In alle 61 eenakters van Roshni, die deel uitmaken van de serie Hasti Masti, wordt consequent gebruik gemaakt van het eenvoudige Sarnámi, de moedertaal van Hindoestanen in Suriname. In de dialogen wordt er hier en daar soepel overgegaan op het Surinaams-Nederlands of het Sranantongo. 
Hasti masti betekent reuzeplezierig. En daar gaat het eigenlijk om in deze komische eenakters met een moraliserend slotwoord. Zaterdag vindt, van 15:00 uur tot 18:00u, de Nederlandse première plaats van hun allernieuwste natak: ‘Moeh me na hai rem, badj ge oker band’.
Na de voorstelling is er tot 00.00u de zogenoemde ‘Baithak Gana hangama’ met Bidjanwatie Chaitoe, Kishen & Friends, Baithak Natraj, Mr lexus en DJ Prako. En na middernacht volgt de Hindi Toppers dansavond met The Indian Eagles, Xqlusiv, Xtnzz, Eagle musicians, Next time en DJ zunils.
Waterkant

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen