Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Aanhouding van 19,5 miljoen euro door de Nederlandse autoriteiten, heeft enorme invloed gehad op de Surinaamse economie

“We gaan contanten moeten reduceren, want we moeten een oplossing vinden. We gaan maatregelen nemen zoals het werken aan een educatietraject om meer met giraal geld te betalen. We kunnen de klanten niet blijven duperen”, zei de voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging, Eblein Frangie, donderdag tijdens een persconferentie van de governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt en het advocatenteam. Frangie vindt het lastig dat burgers nu de dupe zijn geworden van beperkingen die banken hebben opgelegd.
De aanhouding van de 19,5 miljoen euro vorig jaar door de Nederlandse autoriteiten, heeft enorme invloed gehad op de Surinaamse economie. Hierdoor hebben de banken beperkingen opgelegd. Klanten kunnen hierdoor maar beperkt beschikken over hun valutategoeden bij de bank.
Volgens de autoriteiten in Nederland komt dit geld uit witwaspraktijken. Suriname heeft op verschillende manier geprobeerd de inzending vrij te krijgen, echter is het niet gelukt.
Frangie legt uit dat burgers ongelimiteerd over hun dollars moeten kunnen beschikken. Hij hoopt dat met deze maatregel de situatie weer genormaliseerd zal worden.
Donderdag meldde Aldo Verbruggen, lid van het advocatenteam dat de Centrale Bank bijstaat, dat er geen aanhoudingen zijn verricht bij het onderzoek naar de 19,5 miljoen euro waarop er beslag is gelegd. Hij begrijpt daarom niet waarom het Openbaar Ministerie in Nederland zich zo opstelt. In mei gaat het advocatenteam samen met de handelsbanken een bezwaarschrift indienen.
“Het eerste stadium is niet gelukt en we zullen het weer proberen. We snappen dat het Openbaar Ministerie in Nederland nieuwe criteria heeft gesteld, maar we gaan weer proberen. De behandeling van het bezwaarschrift zal in juni plaatsvinden”, aldus Verbruggen.
Op de persconferentie kwam ook naar voren dat er in de toekomst gewerkt zal worden aan een oplossing voor toekomstige geldzendingen.
  • SR Herald

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen