Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Aanhouding en opsluiting van de zoon van ex-minister Roline Samsoedien met dertig dagen verlengd

Ex-minister Roline Samsoedien
De inverzekeringstelling van Riaaz Kariem (46) is met dertig dagen verlengd. Volgens rechter-commissaris Daniëlle Karamat Ali hebben de aanhouding en opsluiting van de zoon van ex-minister Roline Samsoedien rechtmatig plaatsgevonden. 

De man wordt verdacht van onder andere ontucht met een tienjarig meisje. Het strafbaar feit zou op 27 maart in het ressort Lelydorp zijn gepleegd.
De vader van het meisje heeft op 28 maart aangifte gedaan bij de politie van Lelydorp. Uit het medisch rapport blijkt dat het slachtoffer niet is verkracht. Het meisje beweert evenwel dat een poging daartoe is gedaan, wat niet is gelukt. Zij heeft de vermeende dader wel oraal moeten bevredigen. Om haar mond te houden, zou Kariem haar SRD 25,85 hebben gegeven, vijf briefjes van SRD 5, drie kwartjes en een dubbeltje. Deze zaak heeft enorm veel stof doen opwaaien.

Volgens de eerste berichtgevingen zou de nu ex-minister hebben geprobeerd het onderzoek te dwarsbomen. Zij heeft dat in de media met klem ontkend. Zij had in de media ook ontkend dat haar zoon bij deze zaak betrokken is. Ook beweringen dat geprobeerd is om de familie met grond om te kopen heeft zij ontkend. De vader van het vermoedelijke slachtoffer beaamt ook nimmer door Samsoedien te zijn benaderd om hem een stuk grond aan te bieden teneinde aangifte tegen haar zoon te voorkomen.

Enkele dagen nadat het ontuchtverhaal door verschillende media was gepubliceerd, nam de bewindsvrouw ontslag als minister van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer. Zij deed dat wegens "perikelen" omtrent haar persoon. In het parlement lag ze onder andere ook onder vuur vanwege discutabele grondzaken.

DWT

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen