Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

65 procent van de kiezers geven de regering een 4,4 als rapportcijfer en 35 procent een voldoende

Van 65 procent van de kiezers in Paramaribo krijgt de regering een 4,4 als rapportcijfer. 35 procent geeft de regering een voldoende voor het door haar gevoerde beleid. Dit komt naar voren in een door het Instituut voor Kaderontwikkeling in Suriname (Nikos) gehouden opiniepeiling onder duizend burgers in kiesdistrict Paramaribo. Ook vindt 65 procent van de stemgerechtigden dat de regering niet de waarheid heeft gesproken bij het ontslag van Glenn Gersie als governor van de Centrale Bank van Suriname.
In februari nam Gersie plotseling ontslag of werd hij door de president gedwongen ontslag te nemen. De ministers Gillmore Hoefdraad en Soewarto Moestadja spraken in eerste instantie het ontslag tegen en beweerden dat er niets aan de hand was. Vlak daarna bleek het ontslag wel realiteit te zijn.
Inmiddels is duidelijk geworden waarom Gersie plaats moest maken. Hij wilde als governor van de Centrale Bank geen geld lenen aan de overheid, waarover trouwens een overeenkomst was gemaakt. Kort na zijn vertrek werd de overeenkomst opgezegd door minister Hoefdraad van Financiën en heeft de nieuwe governor Robert-Gray van Trikt meteen geld aan de regering geleend.
Het Nikos heeft naar aanleiding van dit onderwerp de respondenten twee vragen gesteld. Men kon reageren op de uitspraak “De regering heeft niet de waarheid gesproken bij het ontslag van governor Gersie van de Centrale Bank”. Twee derde van de respondenten (65 procent) was het hiermee eens en vond dus dat de regering had gelogen, terwijl slechts 13 procent vond dat de regering wel de waarheid had gesproken. Daarnaast vond 22 procent het moeilijk om er wat van te zeggen.
Er werd ook gevraagd hoeveel vertrouwen men heeft in de Centrale Bank. Zo een 34 procent van de burgers heeft geen vertrouwen meer in de Centrale Bank, terwijl 26 procent weinig vertrouwen heeft. 30 procent heeft nog een beetje vertrouwen en slechts 10 procent heeft heel veel vertrouwen. Dit gebrek aan vertrouwen is zonder meer een slechte zaak en met het ingrijpen in de Centrale Bank heeft de regering de financiële sector geen goed gedaan.
Rapportcijfer
Het rapportcijfer voor de regering is gemiddeld een 4,4 geworden, waarbij gezegd kan worden dat 65 procent de regering een onvoldoende geeft en 35 procent een voldoende. Het rapportcijfer volgens de peiling van juli 2016 was een 4,3, zodat er nauwelijks verbetering is te constateren.
Minister Hoefdraad kreeg van de burgers een 3,4 voor zijn werk van de afgelopen jaren en dat was in juli 2016 ook al laag met een 3,3. Daarbij kan aangegeven worden dat 77 procent van de respondenten hem een onvoldoende gaf en 23 procent een voldoende. De rapportcijfers zijn erg laag en de regering zal dus veel harder moeten werken om het beter te doen in de ogen van de bevolking.
Het Nikos heeft de opiniepeiling in de periode van 29 maart tot en met 7 april gedaan.

srherald

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen