Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Winkeliers/handelaren berekenen rij- en voertuigenbelasting als kostenpost bij verkoopprijs

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) in Suriname met name de Economische Controle Dienst (ECD), zal in de komende periode de prijzen in de winkels en de verschillende handelszaken streng monitoren. 
Na de invoering van de rij- en voertuigenbelasting zijn berichten ontvangen dat een ondernemer ertoe over is gegaan om deze belasting als kostenpost door te berekenen in de verkoopprijs en op de consument af te wentelen.
Via social media had een burger melding gemaakt van een extra heffing van rij -en voertuigen belasting, die betaald moest worden aan een ondernemer, bij het kopen van goederen. De ECD is op onderzoek uitgegaan in opdracht van de minister van HI&T. De extra heffing van de rij en voertuigenbelasting van SRD 30 was reeds verwijderd door de ondernemer en hij is aangezegd door de ECD om de juiste kostprijscalculatie toe te passen.
Ondernemers mogen vaste lasten opbrengen, echter moet de kostprijscalculatie op de juiste manier plaatsvinden. Deze minimale procentuele doorberekening dient over het geheel kalenderjaar evenredig verspreid te zijn. Het kan nimmer de bedoeling zijn dat de consument benadeeld wordt, door het onjuist doorrekenen van de rij -en voertuigenbelasting bij de kostprijs.
Het team van de ECD zal via de aankoopbonnen van de winkeliers en andere ondernemingen nagaan of de verkoopprijs voor de consumenten juist is en de winstmarge niet is overschreden. Consumenten en ondernemers die hebben gemerkt dat er een extra heffing van de rij -en voertuigen belasting op de aankoop bon is, of onredelijke prijsverhogingen hebben opgemerkt, mogen dit melden aan de afdeling Consumentenzaken en of de Economische Controle Dienst (ECD) via 402080 toestel 1053, 1218 of 1066, het verkort nummer 1940 of whatsappen naar +5978586256.
Waterkant

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen