Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Voertuig autobestuurder sloeg meerdere keren over de kop

De politie van Geyersvlijt kreeg in de vroege ochtend van zondag 10 maart een bericht dat op de Antondrachtenweg, ter hoogte van pandnummer 11 een auto over de kop was geslagen. Onderzoek ter plaatse heeft naar voren gebracht, dat de 23-jarige autobestuurder Shivan,G. vermoedelijk met hoge snelheid moet hebben gereden.
Shivan reed vanuit de Mahonylaan de Anton Dragtenweg op. Hij moet vermoedelijk met hoge snelheid hebben gereden. Op de T-kruising gevormd door de twee genoemde wegen bevindt zich een verkeersplateau. Het vermoeden bestaat dat toen de auto van Shivan tegen het plateau aankwam hij de controle over het voertuig verloor. Het voertuig sloeg meerdere keren over de kop en kwam tegen een elektrische mast terecht.
Bij navraag naar zijn autobescheiden, bleek Shivan niet in het bezit te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs. Hij werd aan een blaastest onderworpen, waarbij het apparaat aangaf dat hij een veel hogere alcoholpromillage (640) in zijn lichaam had dan binnen de Rijwet is toegestaan. De toegestane alcoholpromillage in het lichaam van verkeersdeelnemers is 220 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. Die van Shivan was 640.
Shivan liep een barst wond aan het hoofd op maar was aanspreekbaar. Per eigen gelegenheid is hij vervoert naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis voor medische behandeling. Het voertuig is aanzienlijk beschadigd. De politie heeft een dossier ter zake opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling.
KPS

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen