Vijftien jaar cel voor incident te Sunnypoint, waarbij 1 dode en 4 gewond raakten

De 21-jarige man die op 17 september vorig jaar op onschuldige mensen te Sunnypoint aan de Soerdjbaliweg schoot, is gisteren door de rechtbank in Suriname veroordeeld tot vijftien jaar cel. Bij het schieten werd Margriet Akobe (53) dodelijk geraakt en raakten vier anderen gewond. De slachtoffers zaten op de bus te wachten en liepen naar de winkel.
De verdachte zou volgens getuigen uit het niets scho­ten met een jacht­ge­weer hebben gelos­t. Hij nam het op voor een dief die door buurtbewoners achterna werd gezeten en zou zijn mishandeld, na een gepleegde diefstal.
De schutter, die nog nooit eerder in aanraking was geweest met justitie, ver­klaar­de dat het niet zijn be­doe­ling was ie­mand te do­den. Hij ging gis­te­ren op zijn knie­ën in de be­klaag­den­bank en vroeg een kans. De rech­ter zei daarop tegen hem om in de kerk op de knie­ën te gaan en niet in de rechts­zaal. 
Deze veroordeling is conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal. De veroordeelde was ten laste gelegd dood door schuld en poging dood door schuld.
Zowel de kantonrechter als de openbare aanklager benadrukten dat de man onnodig schoten heeft gelost en dat onschuldige mensen de dupe van zijn geworden.
Waterkant

Een reactie posten

0 Reacties