Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Vijftien jaar cel voor incident te Sunnypoint, waarbij 1 dode en 4 gewond raakten

De 21-jarige man die op 17 september vorig jaar op onschuldige mensen te Sunnypoint aan de Soerdjbaliweg schoot, is gisteren door de rechtbank in Suriname veroordeeld tot vijftien jaar cel. Bij het schieten werd Margriet Akobe (53) dodelijk geraakt en raakten vier anderen gewond. De slachtoffers zaten op de bus te wachten en liepen naar de winkel.
De verdachte zou volgens getuigen uit het niets scho­ten met een jacht­ge­weer hebben gelos­t. Hij nam het op voor een dief die door buurtbewoners achterna werd gezeten en zou zijn mishandeld, na een gepleegde diefstal.
De schutter, die nog nooit eerder in aanraking was geweest met justitie, ver­klaar­de dat het niet zijn be­doe­ling was ie­mand te do­den. Hij ging gis­te­ren op zijn knie­ën in de be­klaag­den­bank en vroeg een kans. De rech­ter zei daarop tegen hem om in de kerk op de knie­ën te gaan en niet in de rechts­zaal. 
Deze veroordeling is conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal. De veroordeelde was ten laste gelegd dood door schuld en poging dood door schuld.
Zowel de kantonrechter als de openbare aanklager benadrukten dat de man onnodig schoten heeft gelost en dat onschuldige mensen de dupe van zijn geworden.
Waterkant

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen