Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Vijf verdachten aangehouden voor drugszaak van 490kg

Verdachten Gavin S., Sulaimon A., Jamal K., Teshana H. en Samantha E. kregen respectievelijk 20 jaar, 8 jaar om 8 jaar en 5 jaar om 5 jaar straf geëist door Shanta Mahadew van Het Openbaar Ministerie. Zij staan allemaal terecht wegens overtreding van de Wet op Verdovende Middelen. 

In een woning werd ruim 490 kilogram marihuana aangetroffen. In deze drugszaak heeft de vervolging tegen de hoofdverdachte Gavin een gevangenisstraf van 20 jaar geëist voor deelneming aan een criminele organisatie. Hij heeft op de afgelopen zitting bekend dat de ruim 490 kilogram marihuana aan hem toebehoorde. Volgens Gavin had hij de drugs van iemand gekregen, die US$ 10.000 bij hem geleend had. De persoon zou binnen 2 weken hem US$ 15.000 terugbetalen. Daarom had hij het verboden spul in onderpand genomen. Deze verdachte had een woning van Sulaimon gehuurd om de drugs op te bergen. 

Voor de huurwoning betaalde hij US$ 1500 per maand. In de woning werd ook 3200 gram cocaïne gevonden. Volgens Gavin was hij hiervan niet op de hoogte, omdat de cocaïne in een andere ruimte gevonden werd. Ook bekende Gavin dat hij Samantha E. en Teshana H. in totaal 38.120 gram marihuana gaf om deze te smokkelen naar Barbados. Elk van de vrouwen kreeg een koffer met pakketten drugs mee. Deze drugs waren bestemd voor een vriend van Gavin, die te Barbados woont en de drugs zou verkopen. Gavin had Sulaimon gevraagd om de vrouwen te vervoeren naar Zanderij. Ook Jamal ging met het 3-tal mee. 

In deze zaak heeft alleen Gavin een bekennende verklaring afgelegd. De overige 4 hebben steevast ontkend. Teshana H. zei dat ze een dag vóór haar vertrek bezoek kreeg van Jamal en Gavin. Ze hadden haar gevraagd om iets mee te nemen naar Barbados en ze moest haar kleren geven, want de koffer zou door hem ingepakt worden. Op die bewuste dag zag zij 2 koffers en ze wist niet welke koffer van haar was. Ook zag ze kleren in een van de koffers die niet van haar waren. Jamal en Sulaimon ontkenden iets van de drugs af te weten. Op de zitting van 18 maart komen de raadslieden Maureen Nibte, Irvin Kanhai, Robby Denz en Benito Pick aan het woord. De verdachten blijven aangehouden.

Dbs

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen