Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Wederom staking bushouders en boothouders omdat ze hun gelden nog niet hebben ontvangen

Bushouders, die rijden voor het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB), houden hun bussen vandaag in de garage, omdat ze hun gelden over de maanden december 2018 en januari 2019 nog niet hebben ontvangen van de overheid. Het gaat om bus- en boothouders die zijn aangesloten bij de Organisatie van Surinaamse Bus- en Boothouders (OBS).
Herman Winter, stationchef van de NVB, zegt in gesprek met Suriname Herald geschrokken te zijn van het bericht dat de bussen niet rijden. “Ik ben ook geschrokken van het bericht dat de bushouders zich niet hebben aangemeld. Niet dat ik het niet had gehoord, maar ik was er niet op de hoogte van dat ze zo abrupt zouden staken”.
Winter zegt voorlopig niets te kunnen betekenen voor de passagiers die vervoerd moeten worden omdat de NVB geen ander alternatief vervoer heeft. Er is voorlopig geen andere mogelijkheid.
“We wachten op verdere instructies van de leiding. Ik moet ervoor zorgen dat de bussen ter beschikking zijn. Ik heb nu geen bussen ter beschikking omdat de mannen staken”, merkt Winter verder op.
Er zijn ongeveer 120 routes die onderhouden worden door de buschauffeurs. Ook de boothouders zijn in actie.
Hoelang de actie zal duren weet Winter niet, maar zodra de buschauffeurs hun vergoeding hebben ontvangen, zullen ze weer worden ingezet.
SRherald

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen