Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Oude ID kaarten stopgezet en vervangen door elektronische identiteitskaart oftewel e-ID.

De productie van identiteitskaarten ondergaat een transformatie. Dit houdt in dat de afdeling Identiteitskaarten op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) geen identiteitskaarten meer produceert per 13 maart 2019. De laatste dag waarop burgers op het bureau terecht kunnen voor vervaardiging van de huidige identiteitskaarten is 12 maart 2019.
Vandaag is de laatste dag waarop burgers in Suriname op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) terecht kunnen voor vervaardiging van de huidige identiteitskaarten. Vanaf morgen produceert de afdeling Identiteitskaarten op het CBB geen identiteitskaarten meer. Dit vanwege de invoering van de elektronische identiteitskaart, de e-ID.
De wachttijd voor de e-ID is maximaal een maand. Deze moet na de wachttijd persoonlijk worden afgehaald door de kaarthouder, want de kaart wordt geactiveerd met een vingerafdruk. De kosten voor het aanmaken van de e-ID bedragen SRD 75. Nadat de burger de aanvraag indient wordt een gezichtsopname gemaakt, de vingerafdrukken afgenomen en wordt de handtekening digitaal vastgelegd. Deze informatie wordt digitaal opgestuurd naar de printing house. Daar wordt de kaart vervaardigd.
Burgers die pas zestien jaar zijn geworden, dienen met een ouder en het familieboek naar het bureau te gaan. 
Waterkant

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen