Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Militair na aanrijding mishandeld en overlijdt in ziekenhuis

De 34-jarige Clifton van der Clous is op zaterdag 23 maart op de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden.
De politie van Zanderij kreeg de melding van een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets op de weg naar Bigi Poika en dat er sprake moest zijn van zware persoonlijke ongelukken.
Daar aangekomen werd de autobestuurder Clifton die niet aanspreekbaar was, in een recreatiezaal aangetroffen. Hij was vast gebonden en vertoonde letsels op zijn voorhoofd en rechterschouder. Zijn adem riek naar alcohol. De bromfietsbestuurder was per eigen gelegenheid afgevoerd naar de RGD-poli te Bigi Poika. Hij heeft letsels opgelopen aan zijn linker- en rechterarm alsook schaafwondjes over zijn lichaam en een snijwond aan zijn linker enkel.
Volgens verklaring van de bromfietsbestuurder reed hij over de weg naar Bigi Poika, komende vanuit de richting van het Gemeenschapshuis gaande richting West-Suriname, terwijl Clifton in tegengestelde richting reed. Ter hoogte van het huis van de stroomgenerator reed de autobestuurder zigzag over de weg, kwam op de rijhelft van zijn tegenligger en reed de bromfietser aan.
Na de aanrijding reed de autobestuurder door, achterna gezeten door omstanders. Hij werd klemgereden en vermoedelijk door de omstanders uit het voertuig gehaald en mishandeld. Hij moet vervolgens naar de recreatiezaal zijn gebracht, waar men hem vast bond en de politie inschakelde.
Naderhand kwamen de omstanders  aan de hand van een legitimatiebewijs die Clifton bij zich had, te weten dat hij van beroep militair was. Clifton werd door de politie  van Zanderij overgedragen aan de ingeschakelde Militaire Politie (MP) die het slachtoffer verder voor medische behandeling heeft afgevoerd naar de SEH. De autobestuurder liet kort na aankomst te SEH het leven.
Het ontzielde lichaam is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.
Het onderzoek in deze zaak wordt door de afdeling Kapitale Delicten en de MP voortgezet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen