Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Man aangehouden voor verkoop van nep goud

De 33-jarige Gregory W. is op vrijdag 8 maart door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting. Volgens verklaring van een vrouw begaf zij zich op 8 maart in de buurt van de Centrale Markt, alwaar hosselaars ruw goud of gouden sieraden opkopen.
De vrouw werd op een bepaald moment door Gregory W. benaderd, die haar vroeg of zij wat had om te verkopen. Zij gaf hem te kennen dat zij juist ruw goud wilde kopen om een gouden halsketting voor haar zoontje te laten maken. Gregory gaf haar aan dat hij haar hiermee kon helpen voor de prijs van SRD 265 per gram. De aangeefster betaalde Gregory toen 600 euro voor wat zij dacht 17 gram ruw goud te zijn.
De aangeefster ging vervolgens met de gekochte stukjes metaal naar een goudopkoopbedrijf om die voor haar te branden tot één geheel. Toen een medewerker van het bedrijf het metaal begon te branden, zag hij dat het zwart werd. Hij hield de aangeefster toen voor dat het door haar aangeboden metaal nepgoud was.
De benadeelde stapte naar de politie en deed aangifte van oplichting tegen Gregory. Diezelfde dag werd Gregory opgespoord en aangehouden door de politie. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.
SRherald

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen