Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Maken van elektronische identiteitskaart vanaf heden van start

Vanaf vandaag kunnen landelijk op 14 van de 42 bureaus voor burgerzaken (bvb's) de nieuwe elektronische identiteitskaart (e-ID) aangevraagd worden. De overige bvb's worden geleidelijk aan ook in stelling gebracht. Het vervangen van de oude ID-kaarten is kosteloos. Ook 16-jarigen, die bij wet een ID-kaart moeten bezitten, hoeven niet te betalen. Wie al 17 jaar is en nog geen ID-kaart heeft, moet wel SRD 75 betalen. Dit geldt ook voor verlies of beschadiging van de kaart. 


De bvb's waar de e-ID kan worden aangevraagd zijn: Flora, Combé, Kwatta, Lelydorp, La Vigilantia, Meerzorg, Groningen, Nieuw Nickerie, Henar, Corantijn, Friendship, Albina, Brokopono Centrum en Atjoni. Er is een afgebakende lijst waar mensen die een ID-kaart moeten maken, worden verwezen naar één van de 14 bvb’s, laat Valerie Finsy, hoofd van de afdeling Identiteit van het Centraal Bureau voor Burgerzaken weten. 

Bij de zaterdagse dienstverlening bij de bvb's Flora, Combé, Centrum en Pad van Wanica kunnen burgers van alle districten er terecht voor diensten zoals uittreksels, nationaliteitsverklaringen en paspoortaanvragen. Aangezien slechts twee van de vier bvb's van een ID-booth zijn voorzien, zal er voorlopig geen aanmaak van e-ID kaarten op de zaterdag plaatsvinden. Burgers hoeven niet te wachten tot hun kaart vervallen is om deze te vervangen, maar mogen dit direct doen, zodat ze niet in lange rijen hoeven te staan. Er is een traject uitgezet van drie jaar voor de vervanging van al de ID-kaarten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen