Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Indonesië houdt, net als China en Ethiopië, Boeing 737 Max voorlopig aan de grond

Chinese en Ethiopische luchtvaartmaatschappijen besloten maandag bijna honderd Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen aan de grond te houden na de dodelijke crash in Ethiopië. Reisorganisatie TUI ziet voorlopig geen reden om de toestellen aan de grond te houden.
Vliegtuig fabrikant Boeing zei maandag dat het onderzoek naar de crash van Ethiopian Airlines zich in de beginfase bevindt en dat het niet nodig is om nieuwe richtlijnen te geven voor gebruikers van haar 737 MAX-8-vliegtuigen op basis van de informatie die het tot nu toe heeft.
“Veiligheid is onze eerste prioriteit en we nemen alle mogelijke maatregelen om alle aspecten van dit ongeval goed te begrijpen, in nauwe samenwerking met het onderzoeksteam en alle betrokken regelgevende instanties,” zei een woordvoerder van Boeing in een verklaring aan persbureau Reuters.
In Nederland vliegt onder meer TUI met de 737 Max. De reisorganisatie zegt de ontwikkelingen rond het onderzoek nauwlettend in de gaten te houden.TUI heeft naar eigen zeggen contact met de fabrikant en luchtvaartautoriteiten, en zal eventuele extra aanwijzingen opvolgen. 
Het staat reizigers die het niet zien zitten om aan boord te stappen van een Boeing 737 MAX uiteraard vrij om af te zien van de vlucht, maar de kosten van het annuleren zijn op dit moment voor eigen rekening, zegt TUI, die drie toestellen van het type in gebruik heeft.
Corendon krijgt later dit jaar en volgend jaar de beschikking over twee Boeing 737 Max-toestellen. Het eerste toestel wordt in mei afgeleverd. In april volgend jaar volgt een tweede. KLM heeft geen toestellen van het type in gebruik.
Luchtvaartmaatschappijen die volgens Boeing al wel vliegen met de 737 Max zijn onder meer Icelandair, Norwegian Air en LOT Polish Airlines.
De Chinese luchtvaartautoriteit besloot maandag bijna honderd Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen aan de grond te houden. Dat is  meer dan een kwart van de wereldwijde vloot van deze vliegtuigen, na de dodelijke crash in Ethiopië. Ook Ethiopian Airlines en Cayman Airways houden de toestellen aan de grond.
Familienieuws

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen