Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Schiet incident in Utrecht, drie doden aangetroffen. Hoofdverdachte Gökmen T. is opgepakt

Telegraaf
De politie van Utrecht heeft de verdachte Gökmen Tanis (37) aangehouden naar aanleiding van het schietincident vanmorgen op een tram op het 24 Oktoberplein. Drie mensen zijn omgekomen bij het schietincident, terwijl er nog drie zwaargewond zijn. In totaal zijn vijf personen gewond geraakt. 

De Nederlandse autoriteiten gaat vooralsnog uit van een terroristische aanslag. 
Scholen werden gesloten en de veiligheid werd verhoogd terwijl de anti-terrorisme-politie de verdachte probeerde te lokaliseren. Het is nog onduidelijk waar de Turkse man werd gearresteerd.

Minister-president Mark Rutte zei eerder dat het land "geschokt was door een aanval", die hij beschreef als "zeer verontrustend".

"We kunnen een terroristisch motief niet uitsluiten", vertelde de Nederlandse antiterrorismecoördinator Pieter-Jaap Aalbersberg vanmorgen op een persconferentie.

De tramaanval vond om ongeveer 10:45 uur lokale tijd plaats. Eén getuige vertelde de lokale media dat "een man wild begon te schieten". Een andere getuige vertelde de NOS dat hij een gewonde vrouw had geholpen nadat de tram tot stilstand was gekomen. "Ik keek achter me en zag iemand achter de tram liggen," zei hij. "Mensen stapten uit hun auto's ... en ze begonnen haar op te tillen.

"Ik hielp haar eruit te halen en toen zag ik een schutter naar ons toe rennen, met zijn geweer omhoog," zei hij. "Ik hoorde mensen schreeuwen 'Schutter! Schutter!' en ik begon te rennen. "

De terrorismebestrijding politie omsingelde eerder een huis bij het knooppunt 24 Oktoberplein, waar de tramaanval plaatsvond. Een lokale zakenman vertelde BBC dat Gökmen Tanis eerder in de Russische republiek Tsjetsjenië had gevochten. 
Jihadistische groeperingen, inclusief groepen die aangesloten zijn bij de IS-groep, hebben lang in de regio geopereerd. "Hij werd gearresteerd vanwege zijn connecties met IS, maar werd later vrijgelaten," vertelde de zakenman.

Ondertussen is het dreigingsniveau tijdelijk verhoogd tot het hoogste punt in de provincie Utrecht en verlengd tot vanavond.

De Universiteit Utrecht heeft al haar gebouwen gesloten en treinen mogen het centraal station van de stad niet binnenkomen. Paramilitaire politie is gedirigeerd naar luchthavens en moskeeën te midden van verhoogde veiligheidsmaatregelen.

Utrecht, de op drie na grootste stad van Nederland, heeft een bevolking van ongeveer 340.000 inwoners. Misdaadniveaus zijn laag en vuurwapenmoorden zijn zeldzaam, wat het geval is in een groot deel van het land.


Starnieuws

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen