Foam bakken en bekers vanaf september 2019 niet bruikbaar in de handel van Suriname

Bakken, bekers en ander wegwerpmateriaal gemaakt van foam worden per september 2019 uit de handel gehaald in Suriname.
De inspanningen daartoe zijn gepleegd door de Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur). Het resultaat komt nadat de stichting een petitie bij De Nationale Assemblee (DNA) indiende met het verzoek om plasticzakken per 1 januari 2019 uit de handel te halen. 

Hieraan is geen invulling gegeven, maar de stichting is alvast blij dat een eerste stap is gezet met het afschaffen van foam-materiaal. Het Ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HIT) heeft de toezegging aan SuReSur gedaan dat ook de import van grondstoffen om foam bakjes te produceren binnenkort wordt stopgezet. “Alleen de plasticzakken duurt toch langer. Dat vind ik wel jammer, maar we gaan via de gemeenschap wel proberen dat wij die plasticzakken niet meer nemen bij de supermarkt”, zegt projectco√∂rdinator Glenn Ramdjan van SuReSur.
Er is wetgeving nodig om plasticmateriaal te verbieden. Dit ligt op het bord van het parlement om middels een initiatiefvoorstel een verbod in te stellen.
Ramdjan heeft niet het gevoel dat er nog voldoende bewustzijn in de samenleving leeft omtrent de gevaren van plasticmateriaal. Afgelopen week is er daarover informatie verschaft aan bestuursambtenaren van de verschillende districtscommissariaten. De bedoeling is dat zij de opgedane kennis over de gevaren van plastic meedelen en toepassen in het veld.
UNITEDNEWS

Een reactie posten

0 Reacties