Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Brand bedevaartsoord te Weg naar Zee laat grote schade achter

Deel bedevaartsoord te Weg naar Zee is gisteren omstreeks 22.30u afgebrand. 
Een woning van 10 x 15m, een gehoorzaal van 20x 50m, 
2 personen auto,s en 1000 stoelen geheel afgebrand. Een ooggetuige zegt dat het triest is om te zien wat een puinhoop er heerst. Alles is met de grond gelijkgemaakt.

Mensen uit de omgeving kijken gelaten om zich heen. Pandit Ramon Bajnath, voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord, is van slag door het drama. Het bedevaartsoord was in eerste instantie opgericht voor de Hindoe gemeenschap met het doel er een heilig bad te nemen, maar door de jaren heen is dit oord uitgegroeit tot een opvang centrum. Zo zijn er op dit bedevaartsoord, een opvangtehuis voor bejaarden met 16 inwoners en een appartementen complex met 40 gezinnen, gevestigd. 

Het is onderzoek naar de oorzaak van de brand is gaande. De politie is ter plekke bezig om getuigen te horen. Verschillende personen hebben verklaard dat zwervers zich ophouden in de omgeving. Volgens hen is er sprake van brandstichting.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen