Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Belfort: ‘Hij gaat weten hoe dat vruchtwater in die kokosnoot gaat’

Abop-parlementariër en ex-Justitieminister Edward Belfort beweert dat hij een eventueel vonnis tegen de hoofdverdachte in het 8 decemberstrafproces, Desi Bouterse, zeker zal laten uitvoeren wanneer hijzelf na 2020 gekozen wordt tot de nieuwe president van de Republiek Suriname. 

“Als het vonnis komt voor Bouterse en ik kom daar op die stoel te zitten, dan gaat hij weten hoe dat vruchtwater in die kokosnoot gaat”, zegt de Abop’er aan Dagblad Suriname. Hoofdverdachte Bouterse riskeert hier 20 jaar celstraf voor zijn aandeel bij de moord van 15 mannen. De Krijgsraad moet dit jaar nog een uitspraak doen. Belfort voert aan dat hij een droom heeft gehad waarbij hij de boodschap heeft gehad om het land te redden van de achteruitgang die gebracht is door Bouterse en diens partijgenoten uit de NDP.

 “Ik heb geen bloed aan mijn vingers en schouders, heb geen ruzie met de procureur-generaal, er is geen moorddossier tegen mij en de rechterlijke macht berecht mij niet. Ik ben een integere man”, aldus Belfort die vindt dat Bouterse voor de resterende regeerperiode de functie van staatshoofd moet overdragen aan vicepresident Ashwin Adhin. Bouterse heeft eerder op vraag van Belfort al in het parlement gezegd dat hij nog niet zal prijsgeven wat hij zal doen wanneer de Krijgsraad dit jaar nog een uitspraak doet in deze spraakmakende zaak. ‘Wanneer de tijd daar is’, was de korte reactie van het staatshoofd. Belfort wilde weten of Bouterse het vonnis zal negeren en geen respect zal tonen voor de grondwet.

DBS

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen