Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Airco van een woning aan de Dieterstraat veroorzaakte gisteren brand

Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt dat de melding van de brand binnenkwam om 16.48 uur. De brandweerlieden rukten binnen twee minuten uit en arriveerden om 16.53 uur ter plaatse.
Bij aankomst trof zij een pand aan waaruit rook kwam. Pinas geeft aan dat het gaat om een hoogbouw woning die in hout en steen is opgetrokken. Er woonden twee personen in het huis; ten tijde van de brand was de vrouw alleen thuis. Zij nam een brandgeur waar en ging erop af. Zij zag dat die uit een slaapkamer kwam en maakte de deur open. De vrouw zag rookontwikkeling uit de kamer komen en gilde om hulp.
De buren alarmeerden de brandweer. Het huis is verzekerd en ook aangesloten op het elektriciteitsnet. Pinas zegt dat een airco in brand stond, maar hoe dat gebeurde is onbekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer heeft geen bluswerk verricht, maar heeft wel geventileerd waardoor alle rook uit het pand ging. Na verkenning bleek het te gaan om de airco die in brand stond. De brand ging van zelf uit. De schade bleef beperkt tot de airco, het plafond en de muren.
Times

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen