Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

49 doden bij terreuraanslag op twee moskeeën Nieuw-Zeeland

Bij aanslagen op twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zijn 49 doden en 40 gewonden gevallen. De politie heeft dat bekendgemaakt op een persconferentie. In ziekenhuizen in Christchurch worden nog zeker veertig mensen met schotwonden behandeld.
Na de aanslagen heeft de politie vier mensen gearresteerd, drie mannen en een vrouw. Geen van hen was eerder in beeld bij de politie. Een van de vier, een 28-jarige man met extreemrechtse ideeën, is aangeklaagd voor moord. Hij verschijnt morgen voor de rechter. Aangezien hij de enige is die voor moord wordt vervolgd, lijkt dit degene te zijn die in beide moskeeën het vuur heeft geopend.
Twee andere verdachten zitten nog vast, de vierde is vrijgelaten omdat er geen aanwijzingen zijn dat deze persoon iets te maken heeft met de aanslagen. Alle arrestanten waren gewapend, zei hoofdcommissaris van politie Mike Bush op een persconferentie. In navolging van premier Ardern eerder op de dag sprak Bush van terroristische aanslagen.
Bij de eerste aanslag, op de Al Noor-moskee, vielen verreweg de meeste doden. De andere mensen stierven bij een daaropvolgende aanslag op een moskee in de buitenwijk Linwood, en op weg daarnaartoe.
Het dreigingsniveau in Nieuw-Zeeland is opgeschroefd van laag naar hoog.
Koningspaar en premier geschokt
Buitenlandse Zaken in Den Haag zoekt nog uit of er Nederlanders onder de slachtoffers in Christchurch zijn. Het Koninklijk Huis en ook premier Rutte laten via Twitter weten geschokt te zijn door de aanslagen. "Haat en onverdraagzaamheid hebben een gruwelijke tol geëist", aldus koning en koningin. "Met allen die door dit redeloze geweld zijn getroffen, leven wij intens mee."

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen