Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Zes verdachten aangehouden in verband met het smokkelen van 15 runderen


Awatkoemar, K ( 53) ; Dulam, S. ( 48 ) ;Ashruf, R. ( 47); Kishen, R. ( 28) ; Ozir, M. en Maikel, S. beiden 20 jaar , zijn in de avond van donderdag 21 februari op verdenking van overtreding van de Wet Tegengaan Smokkelen aangehouden.
Het zestal wordt ervan verdacht 15 runderen vanuit Brazilië naar Suriname gesmokkeld te hebben of hieraan medeplichtig te zijn geweest. Vijf van de verdachten zijn aan de Van ’t Hogerhuysstraat aangehouden en wel tijdens het transporteren van de runderen vanuit Commewijne naar Paramaribo. De zesde verdachte heeft zich aangemeld op het bureau.
De runderen zijn in het belang van het onderzoek in beslag genomen. De zes verdachten en de runderen zijn vervolgens door de plaatselijke politie overgedragen aan de afdeling Fraude voor verder onderzoek.
Vanwege het feit dat het in deze gaat om een economisch delict werden de verdachten in de gelegenheid gesteld deze zaak buiten proces af te handelen. Dit nadat de politie overleg had gepleegd met het Openbaar Ministerie. Nadat de verdachten een fikse boete betaald hadden werden zij na verhoor heen gezonden.
Het smokkelen van de runderen naar Suriname kan de volksgezondheid ernstig in gevaar brengen maar ook de plaatselijke veestapel. Dit vanwege het feit dat deze beesten niet gekeurd zijn door onze deskundigen, ten einde na te gaan of die gezond zijn en geen ziektes met zich meedragen die een gevaar kunnen vormen voor mens of dier.
De politie doet een beroep op de burgerij om haar burgerplicht op zich te nemen door informatie met betrekking tot smokkelpraktijken door te spelen; dit ter voorkoming dat wij hier te lande te kampen krijgen met levensgevaarlijke situaties.’’ Voorkomen is beter dan genezen’’.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen