Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Tot 13 maart geen politiecontrole Rij- en Voertuigenbelasting


Politieambtenaren zullen tot en met 13 maart van dit jaar geen specifieke controle uitoefenen op de naleving van de Wet Rij -en Voertuigenbelasting. Na 13 maart zal de politie conform die wet optreden tegen personen die de wet niet naleven. De eigenaar op wiens naam het voertuig staat is de belasting verschuldigd; alsook de houder die het rij- of voertuig op grond van een overeenkomst van huurkoop onder zich heeft.
Op grond van artikel 10 van de Wet Rij- en Voertuigenbelasting moeten onder andere politie- en douaneambtenaren toezien op de naleving van deze wet.

Noot: Artikel 2 Rij- en Voertuigen belasting
Het belastbaar feit is het hebben van een voertuig op de weg. Vermeldenswaard is dat ook voertuigen die niet in rijdende staat zijn, maar zich bevinden op de weg, belast zijn.
DBS

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen