Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Ruim honderd Venezolanen weggelopen uit leger en gevlucht

Het leger bewaakt een brug bij de Venezolaanse grens
Iets meer dan honderd leden van de Venezolaanse veiligheidstroepen zijn sinds zaterdag weggelopen en naar Colombia gevlucht. Dat meldt de Colombiaanse migratiedienst. Het zijn er minder dan de Venezolaanse oppositie had gehoopt.

“Tot dusver, heeft de Colombiaanse migratiedienst iets meer dan honderd leden van de Venezolaanse strijdkrachten ontvangen die hun land hebben verlaten, vluchtend voor de dictatuur van Maduro”, aldus de dienst vandaag in een verklaring.

HULPGOEDEREN
Zaterdag probeerde de Venezolaanse oppositie dringend noodzakelijke hulpgoederen uit Colombia en Brazilië over de afgesloten grens naar Venezuela te brengen. Het eindigde op een muur van tanks, soldaten en traangas. De gevraagde steun van de oppositie aan het Venezolaanse leger bleef uit, omdat het aantal overlopers beheersbaar bleef.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen