Robert-Gray van Trikt (47), die nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS)

Per 1 maart wordt Robert-Gray van Trikt (47), die  nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën om een reactie gevraagd hierover, zegt aan Starnieuws dat Van Trikt versneld de Surinaamse nationaliteit zal krijgen. Dit wordt volgens de bewindsman vandaag nog in orde gemaakt. 

Van Trikt is zoon van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Hij is geboren in Leiden, Nederland. De aankomende governor is in januari benoemd tot regeringscommissaris van de CBvS. Hij is in de plaats gekomen van Silvano Tjong-Ahin, die sinds 2016 de leiding had van de raad. Ook oud-bankdirecteur van De Surinaamsche Bank, Sigmund Proeve, is in januari benoemd tot lid van de raad van commissarissen van de CBvS. De functie van regeringscommissaris wordt vacant met de nieuwe functie van Van Trikt. 

Van Trikt was vóór zijn benoeming als regeringscommissaris lid van de raad van commissarissen bij de Hakrinbank. Hij is daar afgetreden. Hij is ook voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Accountants. Hij is managing partner van Orion Assurance & Advisory NV.

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.
Youtube Channel Image
Suriname Today Subscribe To watch more Video's
Subscribe