Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Overtreders van Rij- en Voertuigenbelasting zullen gesanctioneerd worden door de politie

Ingaande 1 maart 2019 zal de uitvoering van de Wet Rij- en Voertuigenbelasting 2019 van kracht worden. Er zal streng erop toegezien worden dat de wet wordt nageleefd. Overtreders van deze wet zullen gesanctioneerd worden. Dat vermeld de voorlichtingsdienst van de Korps Politie Suriname vandaag.


Eerder is aangeven dat de politie geen instructies gekregen heeft over hoe op te treden tegen mensen die deze belasting niet hebben betaald. Waarschijnlijk is de instructies intussen gegeven aan de politie.

De belasting is ingegaan per 1 januari. De regering heeft besloten twee maanden uitstel te geven, omdat de faciliteiten te wensen overlieten en veel mensen klaagden. Enkele van de veel gehoorde klachten zijn dat het systeem is uitgevallen en de stickers op zijn. Mensen die lange tijd in de rij gestaan hadden, kregen tot hun irritatie te horen dat ze de volgende dag terug moeten komen. Zij konden zich wel registreren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen