Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Officiële ingebruikname ‘Student Housing Campus Village’

“Het moment is aangebroken voor de officiële ingebruikname van het studentenverblijf”. Dit zei de minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Lilian Ferrier, tijdens haar toespraak bij de opening van de eerste fase van de ‘Student Housing Campus Village’ op vrijdag 22 februari 2019. Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) heeft de overdracht gedaan aan het MinOWC, die op haar beurt de overhandiging deed aan het bestuur van de campus.
Huisvesting is vaak een obstakel voor studenten uit vooral de ver afgelegen gebieden om deel te nemen aan het hoger beroepsonderwijs. Met de opening van de campus, zal deze barrière tot het verleden gaan behoren. Volgens minister Ferrier hebben wij als gemeenschap laten zien dat wij in goed overleg en optimale inzet, grotere hoogten kunnen bereiken, niet alleen voor Suriname maar voor het heel Caraïbisch gebied.
De ad interim minister van OWT&C, minister Gillmore Hoefdraad, deed een beroep op de studenten om uiterst zorgvuldig om te gaan met deze faciliteit.
“Laten wij de studenten in hun avontuur begeleiden en dan zien wij welke gouden toekomst zij ons zullen bieden”, bracht vicepresident (vp) Michael Ashwin Adhin, naar voren. Hij gaf verder aan geloof te hebben in de studenten en ervan overtuigd te zijn dat zij er iets moois van zullen maken. Ook wenste de vp de studenten, namens president Bouterse, heel veel succes toe.
Het project dat uit vier fasen bestaat, is een zeer belangrijk project voor de overheid omdat onderwijs van eminent belang is. Op 15 november 2018 werd de eerste fase van het studentenverblijf door de aannemer LR Group overhandigd aan het ministerie van (OWT&C). Op deze dag is tevens het startsein gegeven voor fase twee

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen