Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Foto: Nu gaande, Super lange rij bij EBS Kwatta voor rij en voertuigen belasting
Personen die hun betalingsverplichting niet voldoen in de hoop dat de uiterste betaaldatum voor de rij- en voertuigenbelasting weer wordt uitgesteld, slaan de plank mis. De directe ontvanger van belastingen, Daniëlle Wilfrid vertelt de krant dat de uiterste betaaldag van 28 februari 2019 vaststaat en niet veranderd wordt. De mogelijkheid dat de uiterste betaaldag weer wordt verdaagd acht ze uitgesloten.

Echter, bromfietsers die zich afvragen of zij ook aan de betaling moeten voldoen, hoeven zich volgens de ontvanger geen zorgen te maken. "Die groep hoeft geen belasting te betalen. Ze zijn gevrijwaard van deze vorm van belasting." Er heerste al enige tijd onduidelijkheid bij bromfietsers of zij ook de belasting moeten voldoen.

Volgens de Surinaamse wet worden alleen voertuigen op twee of drie wielen die een motorvermogen hebben boven 50cc gerekend tot de categorie motorfietsen. Die groep moet wel aan de betalingsverplichting voldoen.

De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) en stichting Centre for Public Affairs Suriname hebben vorige maand met een brief aan de autoriteiten gepoogd om deze vorm van belasting ongedaan te krijgen. Echter kregen de organisaties nul op het rekest.

Recentelijk heeft de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) ook een verzoek aan minister Gilmore Hoefdraad van Financiën gedaan om de leden te ontzien bij deze vorm van belastingen. Kenneth Themen, voorzitter van de organisatie, zou in de media gezegd hebben dat de bus- en boothouders niet in staat zijn aan hun belastingplicht te voldoen.

Het blijkt dat steeds meer organisaties verzoeken doen om de rij- en voertuigenbelasting nietig te verklaren. Ook veel burgers uiten op sociale media hun misnoegen over de belasting. Aan de andere kant verneemt de redactie dat sommige klagers uit vrees voor justitiële problemen de rij- en voertuigenbelasting wel hebben betaald.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen