Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Maduro Gijzelt zes journalisten voor twee uren


De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft maandag zes journalisten twee uur lang tegen hun wil vastgehouden in zijn presidentiële paleis, vanwege hun kritische vragen. Dat meldt Univision, het Spaanstalige televisiestation waarvoor de zes werken.

Nadat de verslaggevers werden vrijgelaten uit het paleis van de president is hun apparatuur in beslag genomen. Dat schrijft Daniel Coronell, president van Univision in de Verenigde Staten, op Twitter.
Een van de gegijzelden is de prominente journalist Jorge Ramos. ‘Hij (Maduro, red.) hield niet van onze vragen over het gebrek aan democratie in Venezuela, over marteling, politieke gevangenen, over de humanitaire crisis’, zei hij in een interview met Univision. 
Na zeventien minuten zou Maduro het gesprek hebben afgekapt, toen hij een video te zien kreeg waarin jeugdige Venezolanen hun eten uit een vuilniswagen haalden. Vervolgens werd hun materiaal (waaronder het bandje met het interview) in beslag genomen en volgde een ondervraging van twee uur.
Jorge Ramos, een Amerikaanse journalist van Mexicaanse afkomst, verkreeg in 2015 veel bekendheid toen toenmalig presidentskandidaat Donald Trump een beveiliger opdracht gaf hem uit de zaal te verwijderen. Enkele minuten later keerde Ramos terug, en volgde een minutenlange confrontatie met Trump over diens migratieplannen.
De situatie in Venezuela, dat wordt geteisterd door een politieke en financiële crisis, escaleert steeds verder. Tussen de 12 en 20 miljoen Venezolanen lijden honger, maar president Maduro heeft de grenzen gesloten en  hulpgoederen worden niet toegelaten. Nederland heeft Juan Gaidó, die zichzelf op 23 januari als interim-president uitriep, erkend als enige democratische vertegenwoordiger.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen