Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Instagram achtervolger aangehouden door de politie

In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 februari is de 20-jarige Ricky H. na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld door de politie van ressort Uitvlugt.

De wetsdienaren werden ingeschakeld voor een geval van een ongewenste gast op een adres in het ressort. Daar aangekomen werden twee jonge vrouwen bij hun buren aangetroffen. Zij verklaarden dat zij een show hadden bezocht aan de Lalarookhweg. Na beëindiging van de show verlieten zij de locatie, richting hun woning.
Op een bepaald moment merkten zij dat ze achtervolgd werden door een bij hun onbekend manspersoon. De dames klopten aan bij de buren voor hulp. De buren schakelden de politie in.  Terwijl zij bij de buren waren, liep de man verder. Bij de komst van de politie deden zij samen met de wetsdienaren hun woning aan.
De politie stelde een onderzoek in de woning van de jonge vrouwen in. Al gauw bleek dat  Ricky zich toegang had verschaft tot de woning van de jonge vrouwen en zich schuil hield onder een bed. Ricky werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte heeft bij de voorgeleiding verklaard via Instagram kennis te hebben gemaakt met een van de jonge dames waarna hij besloot haar een bezoek te brengen.
Beide dames ontkennen bevriend te zijn met de verdachte. Ricky is ingesloten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen