Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Inbreker van 17 jaar aangehouden

Politie van Santo Dorp houdt de 17-jarige J.E. aan op zaterdag 23 februari te Sunny Point.
J.E. wordt ervan verdacht zich in die ochtend van dezelfde dag schuldig te hebben gemaakt aan inbraak in een woning. De eigenaar die in diepe rust was, werd op een bepaald moment wakker door geluiden die uit de richting van de woonkamer kwamen.
Hij stond op, stelde een onderzoek in en zag J.E. uit een raam waarvan de glazen schoepen kapot waren geslagen, naar buiten klauteren. Hij ging de inbreker achterna en hield hem na een korte achtervolging aan. De man des huizes droeg de inbreker over aan de ingeschakelde politie. J.E. heeft niets weg kunnen nemen, omdat hij gestoord en betrapt is door de eigenaar van de woning. Op hem werd een schroevendraaier aangetroffen en inbeslaggenomen.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is J.E. in verzekering gesteld. Vanwege zijn jeugdige leeftijd is hij ondergebracht in het jeugdcellenhuis in het Doorgang Centrum te Opa Doeli. Het onderzoek in deze zaak is eveneens overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken van de politie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen