Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

BREAKING NEWS: India pleegt luchtaanval op de terroristische kampen in Pakistan

India heeft vannacht een luchtaanval uitgevoerd op doelen in Pakistan. Volgens Indiase media hebben twaalf Mirage 2000-gevechtsvliegtuigen bommen gedropt op een trainingskamp van de terroristische organisatie Jaish-e-Mohammed (JeM).
Volgens India is het kamp volledig verwoest en zijn er veel militanten en trainers omgekomen. Pakistan zegt dat er niemand is gedood en dat de Indiase gevechtsvliegtuigen rechtsomkeert maakten toen ze werden belaagd door de Pakistaanse luchtmacht.
Op de terugweg hebben de Indiase toestellen hun bommen gedropt boven onbewoond gebied, zegt een woordvoerder van het Pakistaanse leger. “Er is geen schade aangericht.”
Het bombardement was in de buurt van de plaats Balakot, in het uiterste noorden van Pakistan. Inwoners bevestigen tegen de BBC en Reuters dat ze vannacht vliegtuigen en zware klappen hebben gehoord.
Er zou iemand gewond zijn geraakt door rondvliegend glas. Verder vonden de dorpelingen een grote krater en was een aantal huizen verwoest.
Arrestaties en uitgaansverbod
De spanning tussen de aartsvijanden is opgelopen na een zelfmoordaanslag waarbij eerder deze maand in Kashmir veertig Indiase militairen om het leven kwamen. De vanuit Pakistan opererende terreurgroep JeM eiste de verantwoordelijkheid op.
“De afgelopen dagen waren er al berichten over troepenbewegingen richting het grensgebied”, zegt correspondent Aletta André. “Ook zijn er al honderden mensen gearresteerd. En er is een uitgaansverbod in het gebied.”
Brein
Het voornaamste doel van JeM is om heel Kashmir bij Pakistan te laten aansluiten. India houdt Pakistan verantwoordelijk voor de aanslag, maar Pakistan ontkent.
“De zelfmoordenaar was een lokale jongen en ook de bommen zouden in India zijn gemaakt”, vertelt André. “Maar JeM strijdt voor aansluiting bij Pakistan en de groep heeft daar ook zijn basis.” Vorige week doodde India naar eigen zeggen al het Pakistaanse brein achter de aanslag.
Sinds de onafhankelijkheid van India en Pakistan in 1947 hebben beide landen een deel van Kashmir in handen. India en Pakistan hebben twee keer oorlog gevoerd over de regio, de laatste keer in 1965.
NOS

Video van de aanslag:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen