Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Bouterse: sociaal media verspreid alleen negativiteit

President Desi Bouterse heeft gisteren uitgehaald naar mensen die lasterpraatjes via social media verspreiden. Bouterse noemde het ‘takru taki’ en zei dat het een hinderlijke eigenschap van sommige mensen is. 
Bouterse vraagt zich af waar mensen de tijd vandaan halen om zich constant zo negatief met social media bezig te houden. “We moeten dat ding goed gebruiken. Als je zoveel bezig bent dan is het niet goed. Dan studeer of werk je niet” concludeert de president. Het voorval van het ontslag van Gersie werd uitgebreid op social media besproken en de oppositie maakt het hem ook niet makkelijk want de politieke Facebook pagina’s en groepen rijzen als paddestoelen uit de grond.
Social media in Suriname wordt voor alles gebruikt. Veel Surinamers verdienen hun dagelijkse brood mee. Bouterse was degene die in 2015 social media erg populair in Suriname gemaakt heeft door het voor zijn verkiezingen te gebruiken ..Social media heeft in 2015 een hele grote invloed op de verkiezingen in Suriname gehad en Bouterse was destijds de populairste politicus op het platform.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen