Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Verzoek Kort geding Wim Bajnath afgewezen


Kortgedingrechter Alida Johanns heeft gisteren het verzoek van de voorzitter van de Landbouwcoöperatie Kwatta, Dewnandan (Wim) Bajnath afgewezen. Bajnath had een kort geding aanhangig gemaakt tegen de commissie van toezicht van de coöperatie en het bestuur –exclusief de voorzitter- van de coöperatie. Bajnath vond dat de gedaagden hem hebben beledigd en valselijk hebben beschuldigd en zij daardoor opzettelijk zijn eer, integriteit, goede naam en maatschappelijk reputatie hebben aangetast. 

Directe aanleiding voor de rechtszaak van Bajnath was de motie van vertrouwen die de gedaagden tegen hem hadden ingediend en per deurwaardersexploot hadden laten bezorgen. Starnieuws op 18 januari maakte melding van een vertrouwenscrisis bij de coöperatie, wat door Bajnath werd tegengesproken. Hij eiste van de gedaagden dat zij het bericht zoals verschenen op Starnieuws rectificeerden. Hij had via zijn advocaat het verzoek gedaan de rectificatie niet alleen op de nieuwssite waar het bericht was verschenen te plaatsen, maar ook in andere media.

Bajnath heeft het artikel dat volgens hem “in strijd met de waarheid was” als “zeer kwetsend en beledigend” ervaren. Aan de vooravond van de verkiezingen binnen de coöperatie vindt hij dat de gedaagden via de motie van wantrouwen waarin ze het vertrouwen in Bajnath opzetten, de verkiezingen willen beïnvloeden. Bajnath zijn kandidaat-voorzitter is VHP-topper Ganesh Kandhai, terwijl de gedaagden een kandidatenlijst hebben die wordt aangevoerd door Radjinder Debie.

De advocaat van de gedaagden, Gregory Sitaram, heeft aangevoerd dat de motie van wantrouwen een interne aangelegenheid is, en dat zijn cliënten niet weten hoe het bericht publiekelijk is gemaakt. De jurist die Bajnath bijstond, heeft de rechter niet kunnen overtuigen op grond waarvan er sprake is van smaad en belediging. Rechter Johanns heeft de vordering van Bajnath in zijn totaliteit afgewezen. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen