Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Wapens die de politie de afgelopen tijd heeft gevonden bij leerlingen tijdens tassencontroles

Enkele voorwerpen en wapens die de politie de afgelopen tijd heeft gevonden tijdens tassencontroles op verschillende scholen.
Bij een onderzoek donderdag op de St. Paschalissschool (mulo) te Zorg en Hoop zijn de tassen van leerlingen grondig doorzocht. Een van de leerlingen die niet mee wilde werken aan het onderzoek, is hardhandig aangepakt door de politie en overgebracht naar het jeugdcellenhuis Opa Doeli. Leerlingen die het voorval hebben meegemaakt zijn getraumatiseerd. Bezorgde ouders hebben bij de redactie hun verhaal gedaan.

Medeleerlingen zouden hebben gezien dat de politie een scholier op de grond heeft gegooid en in elkaar heeft geslagen. Wat de reden is voor het onderzoek is de redactie niet bekend. Het schoolhoofd wilde niet in details treden. Ze volstond met: "Wij zeggen niets. De inspectie is bezig met onderzoek van iets dat zich op de school heeft voltrokken." Ook van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur kon de redactie geen duidelijk antwoord krijgen.

Het waarnemend hoofd van Inspectie-Voj bevestigde alleen dat de leiding van de school telefonisch advies had ingewonnen bij de inspectie. Directeur Natasia Bennanon zei dat haar nog niets was gerapporteerd. Zij zou bellen met het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO) voor informatie, omdat de school onder deze organisatie valt.

Naomi Hoever
BRON| DWT

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen