Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Sri Lanka overhandigt de haven aan China om schulden af te betalen


De haven van Hambantota werd ondertekend met een huurovereenkomst van 99 jaar aan Beijing, omdat Sri Lanka de Chinese leningen die hij heeft geïnd om de haven te bouwen niet kan terugbetalen.
Sri Lanka heeft formeel de controle over een strategische haven aan de zuidkust aan China overgedragen in het kader van een huurovereenkomst van 99 jaar.

Onder een overeenkomst van US $ 1,1 miljard dat de politieke oppositie en vakbonden in Sri Lanka een 'sell-out'-beweging hebben genoemd, waarbij de Chinese bedrijven nu een belang van 70 procent hebben in de haven van Hambantota.De haven van $ 1,3 miljard werd gebouwd met leningen van een Chinese staatsbank en werd in 2010 geopend. Maar de Sri Lankaanse regering heeft moeite om de schuld terug te betalen, waarbij het project zware verliezen lijdt. Samen met leningen die zijn aangegaan voor andere infrastructuurontwikkelingsprojecten, is Colombo China nu in totaal $ 8 miljard schuldig.

"Met de [de Hambantotahaven] overeenkomst zijn we begonnen met het terugbetalen van de leningen," zei Sri Lankaanse premier Ranil Wickremesinghe tijdens een overhandigingsceremonie in het parlement op zaterdag. "Hambantota zal omgezet worden in een belangrijke haven in de Indische Oceaan".

Hij voegde eraan toe dat de verhuizing zou leiden tot economische ontwikkeling en het toerisme zou bevorderen. Hambantota ligt op een van de 's werelds drukste maritieme routes, met veel oost-west handel die door de zeestraten van de Indische Oceaan gaat, waarbij de meeste schepen omzeilen en gaan naar de reeds gevestigde haven in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen