Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

SNTA besteed USD 1,5 miljoen voor trainingen, DNA is niet tevreden ermee

DNA wil uitleg over besteding van staatsmiddelen ten behoeve van trainingen door de SNTA
Tijdens de begrotingsbehandeling zal het parlement daarop terugkomen, maar bij de voortzetting van de wetsbehandeling van de Suriname National Training Authority (SNTA) is daar reeds een voorproefje van gegeven. Er werd melding gemaakt van de besteding van USD 1,5 miljoen aan trainingen in het afgelopen jaar. Toch zit het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (Minowc) met een gebrek aan onderwijsinspecteurs. Ook moest er extra geld geïnvesteerd worden in het trainen van auditeurs ten behoeve van het SNTA. Naar inziens van het parlement kon Minowc meer onderwijsinspecteurs opleiden en hen bijschaven zodat die ook ingezet konden worden bij het SNTA.
Minister Lilian Ferrier maakte tijdens de plenaire sessie zelf gewag van het tekort aan onderwijsinspecteurs. Rossellie Cotino vond het nodig de minister te wijzen op de gepleegde investeringen voor trainingen. Ze had verwacht dat met een budget van USD 1,5 miljoen het chronisch tekort aan onderwijsinspecteur opgeheven zou zijn. “Want we hebben USD 1.5 miljoen gestopt in trainingen. We hadden best wel ook deze groep kunnen meenemen in de trainingen”, aldus Cotino.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen