Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Overlevenden van boot incident keren terug naar hun dorp


Ongeveer twintig dorpelingen van Corneliskondre aan de Wayamborivier die het tragische bootincident op 28 december hebben overleefd, keren vrijdag 3 januari terug naar huis. Ze zijn sinds het ongeluk ondergebracht in de Memre Boekoe-Kazerne, onder meer voor psychische begeleiding.

"De mensen maken het goed en zijn klaar om terug te keren", zegt districtscommissaris (dc) Ludwig Mettendaf van Boven-Coppename. Ook president Desi Bouterse zal naar het gebied gaan. De bedoeling is dat hij vrijdag Kalebaskreek bezoekt en zaterdag doorreist naar Corneliskondre.

Bewoners van Kalebaskreek zijn de drenkelingen omstreeks vier uur in de ochtend te hulp geschoten toen de boot waarin zij zaten zonk. Van de 31 passagiers zijn er twaalf - acht kinderen en vier vrouwen - omgekomen. Het lijk van Tursila Taloon (22) is niet gevonden. Slechts twee passagiers droegen zwemvesten.

Dc Mettendaf stelt dat het Nationaal Leger de terugkeer van de mensen naar hun dorp zal organiseren. Naar wordt vernomen heeft het districtscommissariaat een houten boot gekocht waarmee twintig mensen vervoerd kunnen worden.
De bouwer legt volgens hem de laatste hand aan het vaartuig dat binnenkort regulier ingezet zal worden. De dc zegt dat hij met Maritieme Autoriteit Suriname bezig is met het in orde maken van de vereisten om te varen. "We hebben ook zwemvesten aangeschaft."

De school van Corneliskondre is pas vorige week vrijdag weer geopend sinds de kerstvakantie. Door het ongeval waren veel scholieren in Paramaribo. Vier leerlingen van de school zaten in de boot; drie van hen hebben het ongeluk overleefd. De vierjarige Djisrijel Biswane is omgekomen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen