Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Nog honderden vermisten door dambreuk Brazilië

Het aantal doden als gevolg van de dambreuk in Brazilië is flink opgelopen. Maandag waren 58 lichamen geborgen, inmiddels zijn het er 110. Er worden nog 238 mensen vermist.


De breuk ontstond vrijdag in een mijn bij het dorp Vila Forteco in de deelstaat Minas Gerais. Inmiddels zijn 71 lichamen geïdentificeerd. De zoektocht wordt bemoeilijkt, doordat veel slachtoffers zijn meegesleurd in een modderstroom die ontstond door de dambreuk.
Mijnbouwbedrijf Vale heeft beloofd dat het de slachtoffers en de nabestaanden een schadevergoeding zal betalen en dat het de veiligheid rond de mijnen zal verbeteren. In de regio werd er gelaten op gereageerd.
“Te laat,” is de kop van de krant Estado de Minas. Anderen reageren bitter op het aanbod van 100.000 reais per slachtoffer.
De rechtbank heeft meer dan 800 miljoen reais aan tegoeden van Vale bevroren als compensatie voor de slachtoffers. President Bolsonaro heeft opdracht gegeven om wetgeving te ontwerpen om de veiligheid te verbeteren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen